0

Защо да спрем да използваме Facebook Messenger и незабавно да го сменим с Facebook Lite

Преди време в блога на mobisell.bg обърнахме внимание на приложенията, които заемат най – много памет и използват най – много оперативна памет. Едно от челните места в тази класация заема именно приложението Facebook Messenger. Според статистиката Facebook Messenger е едно от най – популярните приложения за обмяна на мигновени съобщения, използвано от над 1,2 милиона потребители.

Добрата новина е, че потребителите могат да се сдобият с по – леката нова версия, а именно Facebook Lite. В началото тази версия на приложението е била разработена и предназначена за използване в страните с по – слаборазвита инфраструктура. Първите страни, в които е пуснато приложението са Кения, Тунис, Малайзия, Шри Ланка и Венецуела. Днес Facebook Lite е разпространен в над 130 държави.


Facebook Lite изисква по – малко място между 20 и 100 MB и използва по – малко количество данни.

Facebook са разработили приложението да работи при много слаба 2G мрежа. В момента то е достъпно само за Android устройства, от гледна точка на това, че iPhone устройствата са доста по – рядко разпространени в тези части на света.

Друга разлика с основното приложение е, че при Facebook Lite, някои допълнения са премахнати като емотикони и гифчета, което пък голяма част от потребителите ще оценят като положително. 

Ако и вие имате проблеми с паметта на своя смартфон или много бързо изразходвате включените в плана ви мобилни данни, бихте могли да се възползвате от Facebook Lite.   • Написано от: admin
  • Публикувано в: Новини
  • Дата: 2017-10-13
  • Преглеждания: 295
  • Коментари: 0

Остави коментар

Top