0

Новите стандарти при дисплеите на смартфоните – 18:9

Все повече и повече производители снабдяват своите смартфони с дисплей с мерки 18:9. Означава ли това, че скоро това ще бъде новият стандарт се питаме ние от mobisell.bg?

Да се върнем 5 години назад. Спомняте ли си как изглеждаха екраните на мобилните телефони тогава? Те бяха с около 4 инча стандартен дисплей. От 2011 насам размерът на дисплея значително се променя. През 2013 на мода бяха дисплеи с размер 4,7 инча. Диагоналът на днешните телефони е около 5 инча. С увеличаването на размера на дисплея следва и една друга модна тенденция – доближаването до така наречения безрамков дисплей. И така дизайнерите започват да търсят такъв размер дисплей, който да подхожда на техните нужди, така те се спират на 16:9, впоследствие обаче се спират на съвсем нова иновация и това е 18:9, който за първи път бе представен на широката публика с моделите LG G6 и Samsung Galaxy S8/S8 Plus.

Какви са предимствата на 18:9?

Първо играе доста важна роля в размера и формата на самия смартфон. Телефоните с такъв дисплей са по – дълги от стандартните. По този начин телефоните прилягат по – добре в ръката на потребителя.

Второ с избора на този дисплей, зоната на работа с устройството се увеличава.

Трето – широкоформатният дисплей на новите смартфони е по – подходящ за вършенето на няколко задачи едновременно. По този начин мястото за работа е разделено на два еднакви квадрата.


След като два от най – големите производители LG и Samsung са се доверили на този нов формат за своите устройства, очакванията са все повече и повече производители да изберат този вид екран за своите нови модели.  • Написано от: admin
  • Публикувано в: Новини
  • Дата: 2017-10-30
  • Преглеждания: 304
  • Коментари: 0

Остави коментар

Top